Contact

  • Twitter: @choose_chinese
  • E-mail: info@choosechinese.com
  • Facebook: facebook.com/choosechinese
  • Pinterest: pinterest.com/choosechinese

NewsletterAliExpress vergelijken


Over AliExpress

AliExpress is een enorme Chinese marktplaats van het aan de beurs van New York genoteerde bedrijf Alibaba. Deze beursgang is in Oktober 2014 ruimschoots in het nieuws geweest, dus u heeft vast al wel van AliExpress gehoord!

U kunt AliExpress wel vergelijken met Marktplaats, Amazon of eBay: Chinese verkopers bieden hun producten aan via dit Chinese platform en verschepen ze vervolgens over de hele wereld. U vindt hier zeer scherp geprijsde elektronica, Chinese smartphones (die in niets hoeven onder te doen voor de Westerse!) en natuurlijk heel veel kleding. In totaal zijn er op AliExpress bijna 100 miljoen producten te vinden die zijn onder gebracht in 5900 verschillende product categorieën. Zoeken en vinden van een specifiek product is dus wel een uitdaging…

En laten wij van ChooseChinese daar nou toevallig goed in zijn! Op onze website vindt u het volledige aanbod van AliExpress, netjes gerangschikt op categorie en zoekterm. Als bijkomend voordeel vergelijken wij het aanbod van AliExpress met het aanbod van andere Chinese marktplaatsen zodat u goed kunt vergelijken op zaken als levertermijn, betaalmethodes en betrouwbaarheid, voordat u een aankoop doet.

Bestellen op AliExpress

Via de uitgebreide productcategorien of een algemene zoekopdracht komt u uiteindelijk op een product pagina terecht. Daar zijn een aantal bijzondere dingen waar u op kunt letten voordat u een aankoop plaatst:

1.De AliExpress Seller rating Op iedere product pagina vindt u een verkopersbeoordeling. Dit is de gemiddelde beoordeling die eerdere klanten deze verkoper gaven na afhandeling van hun order. De laagste beoordeling is een enkele medaille, wat via diamantjes opbouwt tot de hoogst mogelijke beoordeling: 5 blauwe kroontjes. Verkopers met de hoogste beoordeling hebben minimaal 400.000 bestelling naar tevredenheid van hun klanten afgerond. [add image]

2.Buyer protection Naast de verkopersbeoordeling is dit een goed aspect om rekening mee te houden: Indien buyer protection wordt aangeboden heeft u de garantie van AliExpress dat wanneer de bestelde producten niet zijn aangekomen of niet voldoen aan de opgegeven beschrijving, u uw volledige aankoopbedrag terug ontvangt. Het bestelsysteem bij AliExpress werkt namelijk zo dat u bij het plaatsen van de order aan AliExpress betaald en dat dit platform pas 60 dagen nadat u de order heeft geplaatst het aankoopbedrag uitbetaald aan de verkoper. Tot dat moment heeft u de optie om beroep aan te tekenen tegen deze uitbetaling.

3.Levertijd Bij ieder aangeboden product staat de levertijd die deze verkoper via AliExpress garandeert. Deze gegarandeerde levertijden zijn in onze ervaring vaak veel langer dan de daadwerkelijke levertijd. Rekent u voor leveringen naar Nederland die via ChinaPost worden verzonden op een week of 3.

4.Contact met de verkoper Een erg handige feature op AliExpress, die Amazon bijvoorbeeld mist, is een simpel contactformulier waarmee u de verkoper vragen kunt stellen. Gebruik deze optie vooral wanneer u niet zeker bent over uw aankoop of de verkoper. AliExpress’ verkopers die hun zaakjes goed voor elkaar hebben zullen veelal snel op uw vragen reageren.

Voordelen van AliExpress

Kopen op AliExpress heeft verschillende voordelen: Een enorm aanbod, zeer lage prijzen (kijk hier voor voorbeelden. Een jurkje koopt u al vanaf 8 dollar) en een goed systeem om de koper te beschermen tegen malafide verkopers. Een nadeel zijn de beperkte betaalmethodes, zie ook de volgende paragraaf.

Betalen op AliExpress

AliExpress biedt een beperkte range met betaalopties waarbij vanuit Nederland betalen met credit card het meest voor de hand liggend is. Credit cards van Mastercard, Visa en Maestro worden geaccepteerd. Dat zijn ook de meest gebruikte credit cards in Nederland. Overige opties liggen minder voor de hand: Zoals Yandex.money (veel gebruikt in Rusland) en WebMoney. Alternatief maakt u gebruik van AliExpress’ eigen betaalmethode: Alipay. Hier hebben we een pagina over opgenomen op ChooseChinese. [link]

ChooseChinese

Ons doel is om de beste deals te vergelijken. We vergelijken prijzen, kwaliteit, en verzendopties van alle grote Chinese webshops. Ken je een website die wij niet vergelijken?, neem contact op.

Deel Choose Chinese

 

Volgen


AliExpressSammyDress - MiniInTheBox - TinyDeal - DealExtremeDH GatePriceAngels

Partnerprogramma - Contact - Over ons - Vacatures


Copyright © 2011 - 2014 ChooseChinese.com All rights reserved.