Contact

  • Twitter: @choose_chinese
  • E-mail: info@choosechinese.com
  • Facebook: facebook.com/choosechinese
  • Pinterest: pinterest.com/choosechinese

NewsletterImporteren uit China

 

Importeren uit China

AliExpress, DHgate, SammyDress en alle overige Chinese marktplaatsen staan vol met supermooie deals. Maar zijn ze nog wel zo goedkoop wanneer ze eenmaal langs de Nederlandse douane zijn geweest?

Op deze pagina zullen we de belangrijkste aspecten aanstippen mbt de invoer van uw Chinese aankoop. Tevens geven we een aantal links naar informatieve pagina’s van de Nederlandse Douane Dienst over dit onderwerp.

De kosten!

De belangrijkste vraag voor de meeste consumenten die een aankoop doen op een Chinese marktplaats zoals TinyDeal of AliExpress zitten met dezelfde vraag: Moet ik over mijn aankoop nog invoerrechten betalen?

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat u over alle pakketten die u van buiten de EU zijn verzonden bepaalde heffingen kunnen worden opgelegd. Denk aan: Inklaringskosten, BTW en in sommige gevallen douanerechten moet betalen. Dat geldt dus ook voor uw aankopen op SammyDress, AliExpress ed.

Gratis importeren uit China

Maar er is ook goed nieuws: Pakketten die u ontvangt met een waarde van minder dan 22 euro kunt u gewoon vrij invoeren, zonder dat u hier extra heffingen over hoeft te verwachten. En veel Chinese verkopers zijn dan ook zo slim om op het pakket een lagere waarde te vermelden dan dat er daadwerkelijk in zit… Mocht u toch iets af te rekenen hebben, dan zal de Postbode uw pakket komen aanbieden met een bijbehorende factuur.

De importheffingen

Indien uw pakket meer waard is dan 22 euro valt u in de categorie 22-150 euro of de categorie meer dan 150 euro. Voor beide zijn aparte regels:

Tussen de 22 euro en 150 Euro – Hierover bent u nog BTW en inklaringskosten verschuldigd. Echter worden deze pakketten alleen steekproefsgewijs gecontroleerd dus de kans is aanwezig dat uw pakket zonder controle de Douane passeert: In dat geval bent u dus spekkoper. Bij de steekproeven worden met name de pakketten er uitgehaald met een hoger gewicht en/of een grotere omvang. De meeste verzendingen van AliExpress en DHgate worden uitgeleverd via China Post, de goedkoopste verzendoptie. Als dit pakket bij de Douane eruit wordt gepikt, zal PostNL de inklaring voor rekening nemen. De kosten daarvan bedragen een vast bedrag van 13,00 euro. Hiernaast wordt er BTW over de waarde van het pakket geheven. Voor een pakket met een waarde van 30 euro zou u dus 13,00 + BTW (21% over 30 euro = 6,30 euro) = 19,30 euro moeten afdragen.

Meer dan 150 euro Wanneer uw pakket mee dan 150 euro waard is, moet u naast de BTW en de inklaringskosten ook het Douanerecht betalen: 6% over de waarde van het pakket.

Kortom, voordat u uw aankoop op TinyDeal, Chinavasion, AliExpress of 1 van de vele andere Chinese Marktplaatsen plaatst, is het goed om vooraf rekening te houden met eventuele extra kosten die de import met zich meebrengt.

Veel pakketjes komen echt dus nog zonder probleem langs de Douane, dus wellicht heeft u ook geluk!

Mocht u meer over dit onderwerp willen lezen, dan kunt u op de website van de Douane eea ook nog nakijken:

http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/campagnes/landingspaginas/prive/internetaankopen/internetaankopen
http://www.invoercalculator.nl/


ChooseChinese

Ons doel is om de beste deals te vergelijken. We vergelijken prijzen, kwaliteit, en verzendopties van alle grote Chinese webshops. Ken je een website die wij niet vergelijken?, neem contact op.

Deel Choose Chinese

 

Volgen


AliExpressSammyDress - MiniInTheBox - TinyDeal - DealExtremeDH GatePriceAngels

Partnerprogramma - Contact - Over ons - Vacatures


Copyright © 2011 - 2014 ChooseChinese.com All rights reserved.